Formokampen

Turtips: Fem fine korte fjellturer som passer for barn

Mange klarer lange fjellturer som Besseggen og Galdhøpiggen, men det kan fort bli litt kjedelig og langt. Her er tips til fem enkle fjellturer, som alle byr på noe mer enn å bare gå og gå.

Turen til Tussheimbue på Lesja

Tussheim
Tussheimbue
Tussheim

 

På turen til den nye Tussheimbue på Lesja kan du lære om fangst og historie knyttet til Villreinen. Utkikkspunktet er flott tur og på toppen kan du ta nista inne.

Les mer om Tussheimbue!

Viewpoint Trollhøe på Lemonsjøen

 

Turen til Trolløe er en flott tur som passer for alle. På toppen finner du en sikteskive som viser vei til hele tre nasjonalparker og mange fjell.

Les mer om turen til Trollhøe!

Formokampen på Høvringen

Sikteskive på Formokampen
Utsikt fra Formokampen
Formokampen Høvringen

 

Fra Formokampen på Høvringen får du mye utsikt for høydemetrene. På toppen er det sikteskive og du kan høre historier om fangst av villrein.

Les mer turen til Formokampen!

Tur til Steinbrua på Billingen

 

Hvem er det som tramper på min bro? Noen kilometer ovenfor Billingen har naturen laget sin egen bro over elva Føysa. Dette er en flott tur for alle, og kombiner gjerne turen med Diktarstigen.

Les mer om turen til Steinbrua og Diktarstigen!

Moskussafari på Dovrefjell

 

Det er ikke akkurat en topptur, men moskussafari på Dovrefjell kan være veldig spennende for barn. Her kan du bli fortalt historien underveis og lærer mer om urdyret på Dovrefjell. En moskussafari varer vanligvis i 3-5 timer, så barn må være litt vant til å gå i fjellet.

Les mer om moskussafari!