Viewpoint Snøhetta
Fjellsenter i Lom

5 arkitekturperler du må oppleve

Nydelig arkitektur kan gjøre naturopplevelsen litt større og mer komfortabel. Her er noen tips til arkitektoniske høydepunkt i Gudbrandsdalen.

Viewpoint Snøhetta

Viewpoint Snøhetta
Viewpoint Snøhetta
Viewpoint Snøhetta

 

Viewpoint Snøhetta må du bare se. Denne utkikkspaviliongen på Dovrefjell ligger ca 2 kilometer fra parkeringsplassen på Hjerkinn og byr på fantastisk arkitektur og utsikt til Dovrefjell Nasjonalpark.

Les mer om viewpoint Snøhetta!

Avdemsbue

Avdemsbue
Avdemsbue
Avdemsbue

 

Den tradisjonsrike landhandelen og cafeen Avdemsbue er verdt et besøk. Sommeren 2019 stor osten ferdig, som er en cafe med fantastisk utsikt mot Lesja og Reinheimen Nasjonalpark. I den opprinnelige bue fra 1938 er det butikk får du kjøpt med lokalmat, drikke og håndverk.

Les mer om Avdemsbue!

Norsk Fjellsenter i Lom

Fjellsenter
Norsk Fjellsenter
Fjellsenter
Fjellsenter

 

Norsk Fjellsenter i Lom er et nydelig bygg og museum du må besøke. I museet kan du se utstillingen "Bergtatt" eller bare nyt den fine peisen og kunstutstillingen.

Ler mer om Norsk Fjellsenter!

Nasjonal Turistveg Rondane

Sohlbergplassen

 

Denne flotte veien som går fra Venabygdsfjellet til Folldal passer ypperlig som en dagstur med bil eller motorsykkel. De arkitekttegneede stoppeplassene Strømbu og Sohlbergplassen er flotte stoppesteder, med fantstisk utsikt til Rondane. Folldal Gruver er også en attraksjon du bør få med deg, og her kan du ta gruvetoget inn i det gamle kobberverket og lære mer om historien.

Les mer om Rondanevegen her!

Tussheimbue

Tussheim
Tussheim
Tussheim

 

Denne flotte dagsturhytta stod ferdig i 2019 og ligger ca. 3 kilometer ovenfor Lesja Sentrum. Turen er godt merket og på turen oppover kan du lære mer om historien til området.

Les mer om Tussheimbue!