himmelen

5 grunner til at den Norske vinteren er unik

1. Den fargerike himmelen

Det beste rådet man kan ta seg til for å bedre humøret i den mørke tiden er å komme seg ut. Sola står opp sent og går ned tidlig, som betyr at man ikke behøver å stå opp midt på natta for å fange de vakre øyeblikkene i det natt blir til dag og dag blir til natt. Du kan for eksempel ta turen til Sjodalen i vinter, for å oppleve nettopp dette. Les mer om Sjodalen her!

Nordlys

2. Nordlys og perlemorsskyer

Nok en gang himmelen, men to litt sjeldnere og unike fenomen! At du må til nord-Norge for å oppleve nordlys er en myte. Her i vår vakre region har vi opp til flere ganger i vinter fått sett både nordlys og perlemorsskyer. På Dovrefjell finnes det ikke lysforurensning, og himmelen er stor, vakker og åpen! Du kan lese mer om Dovrefjell her! 

vinter i vågå

3. Den friske, kalde lufta

Vi som bor i Norge er veldig heldige med tanke på den friske lufta vår. Men har du opplevd den til fjells i vinterkulda? Lyden av snøen som knitrer i kulda under føttene dine når du går, og lufta som gir deg roser i kinna. Man skal absolutt ta kulda på alvor, og riktig bekledning er veldig vikitg - men dersom dette er på plass vil en dag ute i minusgradene gjøre det mer godt enn vondt. Hva med å kombinere den friske kalde lufta med badstue og isbading? Badstua i Vågå kan bookes for opp til 7 personer om gangen. Les mer om Vågå her. 

Bjorli skisenter

4. SKI

Følelsen av å suse gjennom en snødekt skog på ski er å føle at man svever. Snødekte trær flyr forbi deg, og selv om kroppen jobber er det et helt fantastisk miljø å koble av hodet i. Snøen har også en lyddempende effekt, og uttrykket "skogens ro" får en helt ny betydning. Det finnes også nok av alpinbakker man kan prøve seg i. Både i nærheten av Rondane og Jotunheimen nasjonalpark finner du milevis med skiløyper - og dersom du foretrekker alpint kan vi anbefale både Lemonsjøen Alpinsenter, Bjorli Skisenter og Dombås Skiheiser!

Peiskos på Hjerkinn Fjellstue

5. Fyre i peisen

Det går mye ved i de fleste husholdninger. Ihvertfall her til fjells! Lyden, lukta og følelsen av å sette seg ned framfor en varm og god peis etter en lang dag ute i kulda er også unik for vinteren. De fleste fjellstuer rundt omkring kan tilby deg nettopp dette, gjerne med lukta av dagens middag som blir preparert på kjøkkenet for nettopp deg og ditt følge. Her finner du en oversikt over både fjellstuer og hytter du kan bo på i vinter!