cbis:1884351
cbis:1884351
cbis:1884351

Elgsafari med Dovre og Lesja Aktiv

Dovre og Lesja Aktiv tar deg med på elgsafari på Dovrefjell!
Hvor og når? 20.juni-20.august.
Kl. 19:00
Hjerkinnhusvegen 35, 2661 Hjerkinn.
Hva kan du forvente?
Elg er majestetiske dyr og med god grunn kalt "skogens konge". Men til tross for deres imponerende størrelse, kan de være vanskelige å få øye på. Heldigvis kjenner våre guider området godt og er erfarne i å finne elg.

Målet med denne safarien er selvfølgelig å se elg, så mange og så nærme som mulig. I tillegg har vi som mål å lære deg alt som er å vite om elg og annet dyreliv, og selvfølgelig Norsk kultur. Derfor starter vi safarien med en presentasjon, "Skinn, klauv og gevir", som varer fra 30 min til 1 time. Her snakker vi om forskjeller og likheter mellom dyr, og viser skinn, klauv og gevir fra elg, moskus, rein og andre dyr. Du vil få muligheten til å ta på og føle på gjenstandene vi har tatt med, ta bilder og stille spørsmål.

Etter presentasjonen begynner vi å kjøre, og vi går dit vi tror sjansene for å se elg er størst. Dette er forskjellig gjennom året, men inkluderer ofte kjøring på hovedveier. Vi går ut av bilen et par ganger, så vi anbefaler å ta med varme klær og myggmiddel, samt en kikkert. Vi tar med teleskop som alle kan bruke, og kaffe og matbit til å nyte under safarien!

Husk at elg er ville og derfor sky dyr, som gjør at du noen ganger trenger litt flaks for å komme nærme. Selv med vår erfaring er det umulig å forutsi hvordan safarien vil bli, da hver dag er annerledes. Når det er sagt, vil guidene våre gi de beste tipsene og triksene for å få øye på elg og andre dyr, som du forhåpentligvis får brukt resten av reisen!

Safarien varer ca 3-4 timer, inkludert presentasjonen, og tilbys til grupper på 2-12 personer.
Ønsker du å leie privat guide, ta kontakt!

Hva må du ta med
Vi går ut av bilen flere ganger, så vi anbefaler å ha med varme klær og myggspray, samt kikkert. Kikkert kan også leies.

OBS: Vi har ikke bilseter til barn, så gjester er selv ansvarlige for å ta med disse hvis nødvendig (vi har ikke isofix). Det er mulig for barn under 6 år å bli med, men vi har et begrenset antall seter tilgjengelig, så det må gjøres en bestilling på alle individer som blir med. Det er ikke lov å ha barn i fanget.

Kontaktinformasjon

Adresse: Hjerkinnhus veien 35, 2661 Hjerkinn
Telefon: +47464 20 102
E-post: