Fjellski på Høvringen
Langrenn Høvringen

Vinter med ski

I Nord Gudbrandsdalen er du garantert rikelig med gode, gammeldagse hvitevarer fra oktober og til juni.

Toppturer i verdensklasse

Randonnée har revolusjonert skiturene i høyfjellet vinterstid. Gudbrandsdalen byr på stabile vinterforhold og lommekjente guider som viser vei til herlige opp- og nedturer. De seks nasjonalparkene i Nord-Gudbrandsdalen byr alle på storslåtte toppturer og naturopplevelser.

Les mer om toppturer i Jotunheimen, Rondane, Dovrefjell!

Langrenn i oppkjørte løyper

Tenk deg sol og blå himmel, hvite vidder, minusgrader og milevis med langrennsløyper foran deg. Det er hva du kan møte i Gudbrandsdalen og nasjonalparkene. Her finner du store høyfjellsområder hvor du kan være helt alene, du finner tilrettelagte skiløyper og rundløyper og du finner konkurranseløyper med lysløype, skiskytteranlegg og skøytretrase.

Utforsk langrennsområdene i Nord-Gudbrandsdalen:

Milevis med langrennsløyper som er knyttet sammen med løypenettet til Høvringen. Fra Mysusæter kan du gå inn i Rondane Nasjonalpark og et rikt utvalg av høyfjellsløyper, eller du kan gå sørover til Furusjøen og følge Trolløypa videre helt til Lillehammer. På Mysusæter finner du også et alpinanlegg med to preparerte nedfarter samt offpiste.

De høytliggende langrennsløypene i Rondane er varierende og spektakulære. På Høvringen går du med Rondanemassivet som turfølge og kuliss. Mye av løypenettet går over skoggrensen og kan være værutsatt. Til gjengjeld er omgivelsene fantastiske. Løypenettet er knyttet sammen med Mysusæter lenger sør – og Trolløypa. Høvringen alene byr på 116 kilometer oppkjørte lanngrennsløyper, i både skog og høyfjell.

Drømmer du om en skitur over hvite fjellvidder og milevis med skispor i vekslende terreng? Kombinert med overnatting på tradisjonsrike hotell eller fjellstue? Når du kommer frem får du servert en velsmakende middag før du trekker deg tilbake og får en god natts søvn. Neste dag legger du ut på ny etappe i vintereventyret. Fristende? Da er Trollløypa fra Høvringen til Lillehammer noe for deg!

Med Dombås Skiarena som utgangspunkt byr Dovre på 100 kilometer oppkjørte langrennsløyper i skogsområder og på selve Dovrefjell. Totalt nesten 10 kilometer med lysløype, også med skiskytterstadion på Dombås Skiarena. På Dombås starter langrennssesongen 25. oktober, med tidligsnø lagret fra forrige vinter! Sjekk dombasskiarena.no for mer informasjon.

Snøhull kjent som en av de mest snøsikre destinasjonene i Norge. Bjorli med langrennsløyper og 11 alpine nedfarter er ofte første alpinanlegg som åpner i Norge for vinteren og det siste som stenger. Utenfor alpinsenteret er det også fantastiske offpistemuligheter og hyppige pudderalarmer. Bjorli byr på 84 kilometer oppkjørte langrennsløyper med både klassisk- og skøytespor, og har også kunstsnøproduksjon. Langrennsløypene finner du i skogsterreng, lysløype eller på høyfjell.

Ett av Norges lengste oppkjøret løypenett med 62 løyper på totalt 300 kilometer. Sju løypemaskiner er i sving mellom Lemonsjøen, Brimland, Randsverk, Heidalsskogen og Sjodalen helt inn til Gjende og Jotunheimen. Løypene bærer preg av høy kvalitet hele sesongen, med klassisk og skøytetraseer noen steder. På Lemonsjøen finnes også landets mest sjarmerende alpinanlegg, som også har fostret noen av verdens råeste skikjørere. Fantastiske muligheter for offpistkjøring når pudderalarmen går. Vinteren 2018 stod et nytt skilekområde klart. Det ligger på Mån, mellom Lemonsjøen og Vågåmo. Her er du garantert fart og spenning for alle aldre og nivåer.

Løypenettet i Sjodalen henger sammen med Lemonsjøen-Brimiområdet og strekker seg helt inn til Gjendesheim. Her kan du faktisk spenne på deg skiene nede i dalen og gå i oppkjørte langrennsspor helt inn inn i hjertet av Jotunheimen eller opp til Valdresflya. Flotte serveringssteder og overnattingstilbud underveis. Fra Gjendesheim fortsetter kvisteløyper innover Gjende, med spektakulære Gjendealper og Besseggen på hver side. Her er også ypperlige muligheter for fjellski og toppturer på ski om du ønsker å bevege deg utenfor løypene. På Valdresflye opner det langrennsløyper så fort det er nok snø, og stenger igjen i romjulen når Valdresflye blir vinterstengt. Vanligvis i starten av November.

Fjellrike Skjåk rommer alt fra konkurranseløyper til turløyper med skøytetrase, samt gode muligheter for fjellski i nasjonalparkene Breheimen og Reinheimen. Fra Pollfoss og Botn går løypene til Billingen og helt til Grotli. Mer info om skiløypene på Skjåk Turløypers Facebook side.

Se alle skiopplevelser:

<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>