Viewpoint Snøhetta

Seks tips til enkle og korte turer

Du må ikke gå langt for å si at du har vært på fjelltur. Her er seks enkle turer som passer for alle.

Steinbrua på Billingen

Kilt fast i ei kløft med elva Føysa fossende under er Steinbrua den mest spektakulære av Billingens mange broer. Tre lettgåtte kilometer opp fra seterpensjonatet med dalens vakreste beliggenhet, ligger steinen som gir akutt lyst til å nyte livets goder – som du får servert på lokalmatmekkaet Billingen etter endt balanseøvelse.

Barthstigen gjennom fjellhistoria

Sentralt i seteridyllen Grimsdalen ligger Barthbua - ett av mange minner om forskerekteparet Edvard og Sonja Barths livslange virke i Rondane og Dovrefjell. Den snaut tre kilometer lange Barthstigen tar deg forbi 11 informasjonspunkt som lar deg bli bedre kjent med forskerekteparets mange funn knyttet til tidlig utmarksbruk i fjellområdene. Stien gir utsikt til både Dovre og Rondane nasjonalparker. Les mer på Ut.no.

Viewpoint Snøhetta

Kanskje Norges letteste fjelltur? Veien til Viewpoint Snøhetta er i hvert fall veldig lettgått, og den er gruset og bred nok til rullestol. Vel framme på Tverrfjellet har du en fantastisk utsikt over Dovrefjell Nasjonalpark. Les mer om Viewpoint Snøhetta her!

Klimapark 2469

Ved foten av Galdhøpiggen kan du bli med på en tur inn i isen og 7000 år tilbake i tid. Her lærer du om isens historie og arkeologiske funn som er gjort i isbreer i nærheten. Turen er med guide og må bestilles på forhånd. Les mer om Klimapark 2469!

Fossråket på Mysusæter

Denne flotte stien følger elven Ula oppover, fra Rondane Høyfjellshotell og oppover til Brudesløret ved Spranget. Du kan velge å gå deler av ruta eller hele, og den byr på mange instagramvennlige stoppesteder. Les mer her!

Ridderspranget i Sjodalen

Ridderspranget er en fin tur på ca. en kilometer i Sjodalen og er knyttet til mange gamle sagn og historier. Kløften er to meter bred, men du bør absolutt ikke prøve å hoppe over. Les mer om turen her!