Strynefjellet
Grotli

Grotli

På grensen mellom øst og vest ligger den vakre fjelldestinasjonen Grotli, 900 meter over havet. Herfra er det kort vei til både Jotunheimen, Geiranger, Nordfjord, Tafjordfjella, og Grotli ligger midt mellom nasjonalparkene Breheimen og Reinheimen. Grotli ligger i Skjåk kommune.

Vinter på Grotli

Grotli byr på uante muligheter for ski, både i og utenfor oppkjørte løyper. Hver vinter er Grotli av stedene i Norge som får mest snø, og det er vanlig å finne skiføre ski til langt ute i juni. Rundt skiheisen og opp mot Krosshø er det et lekent og allsidig terreng både i og utenfor alpinsenteret, og passer for alt fra nybegynnere til eksperter. 

Det er mange toppturmuligheter i Tafjordfjella og Strynefjellet med utgangspunkt Grotli. Med Stryn sommerskisenter kan du også stå på ski sommerstid, og ligger kun en halvtime fra Grotli.

Sommer på Grotli

Flotte fjellturer

Grotli er det perfekte utgangspunkt for korte og lengre fjellturer i noe av den flotteste naturen Norge har å by på. På Grotli er Krosshø eller Skidulaupen de mest kjente fjellturene. Men det er også kort veg til Tverrådalskyrkja, klassikere i Jotunheimen eller andre turer i Geiranger og Loen.

Kort vei til Trollstigen og Geiranger

Grotli er et perfekt utgangspunkt for turer enten med sykkel, bil eller motorsykkel og både Geiranger, Trollstigen, Stryn og Loen ligger en kort vei unna.

Med sykkel

Med sykkel på Grotli finnes uante muligheter. Gamle Strynefjellsvegen starter på Grotli og går til Videseter er virkelig en perle på sykkelsetet. Her er det ikke tillatt med tyngre kjøretøy så veien er relativt lite trafikkert. På landeveien er det også mulig å utforske noen av de flotteste sykkelområdene i Norge, med blant annet Strynefjellsvegen, Hjelledalen og Stryn, Dalsnibba og Ørnevegen innen rekkevidde for en dagstur fra Grotli.

Med bil og motorsykkel

Grotli er den perfekte basen for utflukter med bil og motorsykkel til både fjord og fjell. Trollstigen, Dalsnibba, Geiranger, Jotunheimen, Lom, Loen og Nordfjord ligger alle innen rekkevidde for dagsturer. 

Fiskeeldorado Skjåk

Når fjellene blir snøfrie ute juni, så åpenbarer det seg små og store ørretvann. I fjellområdene i Skjåk er det over 200 fiskevann som du kan fiske i på ett og samme fiskekort fra Skjåk Almenning. Mellom hotellet og DNT-hytta Danskehytta ligger Kjerringtjønne på ca 1100 moh. Det tar ca 40 minutter å gå hit fra hotellet og det er flere småvann. Fiskekort selges på Inatur eller på Grotli Høyfjellshotell.

<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>
Loading