Fiske i Lesja

Fjellørreten i nasjonalparkene og dalene rundt har både kosthold, gener og kondisjon til å gi deg en skikkelig fight. På Lesja ligger ruggene i permanent høydetrening.

Fluefiske på Lesja

Gudbrandsdalslågen starter på Lesjaskogsvannet og er kjent for gode fiskemuligheter.

Få folk, masse ferskvann og en dose kunstig befruktning er suksessoppskriften på fiskelykke ála Lesja. Her aller øverst i Gudbrandsdalen, der Lesjaskogsvatnet renner ut i Romsdalen, finner du flere av Sør-Norges flotteste fiskeområder.

Fiskelykke til folket

Fjellørreten på Lesja og i fjellområdene rundt er både grovbygd og sprek, og har knapt nok konkurranse fra andre fiskeslag. Kaster du med fiskestanga her er dessuten sjansen stor for at agnet ditt er det første ørreten har sett: Med 230 ørretvann og mange fjellelver og fiskebekker har Lesja fiskelykke nok til alle. I tillegg finner du det som er av landets beste ørretelver, nemlig Gudbrandsdalslågen.

Vannets grøde

Drømmer du om sommerkvelder elvelangs på Lesja, så er boka med samme tittel perfekt oppvarming. Forfatter Kjell Evensen fra Nittedal er i seg selv garanti for hvilke opplevelser du har i vente: – En kompis dro meg med hit opp for over 30 år siden. Siden har jeg og familien vært her nesten hver sommer.

Fisketips og guide

Ønsker du guide, kan Vigga Vekst tilby tips til de beste fiskeplassene og god overnatting. Les mer her: viggavekst.no

Hvert år suppleres ypperlige vekstvilkår med rundt 2500 ørreter som settes ut i 10-20 fjellvann og tjern i statsallmenningene. Sjekk inn på en av overnattingsstedene på Lesja, så får du kjøpt fiskekort og garantert gode tips om hvor storfisken vaker. Skitt fiske!

Fiskekort for sone 7 (Lesja) i Gudbrandsdalslågen får du kjøpt her og fiskekort for Lesjaskogsvatnet finner du her.

Her finner du overnatting i Lesja:

- Lei ei fjellhytte midt i Reinheimen Nasjonalpark, Lordalen eller Dalsida gjennom Lesja Fjellstyre.

- Lesjaskogvatnet camping ligger i fantastiske omgivelser ved Lesjaskogvatnet. Det er kjent som et godt fiskevann for ørret, og her kan du leie båt og kano, og kjøpe fiskekort.

- Sør Einbu har hytteutleie, frisbeegolf, fotballgolf og ligger ved Lesjaskog, omringet av 280 fiskevann og 180 kilometer med fiskbare elver som ligger i Lesja.

- Kolstad Gård ligger idyllisk plassert ved Lesja Sentrum. Her kan du besøke dyrene på gården og bo i tradisjonelle gardsomgivelser, eller besøke bygdamuseet som ligger like ved.

- Søre Traasdal ligger kun 10 minutter med bil fra Dombås og idyllisk plassert rett ved flotte fiskeplasser i Gudbrandsdalslågen. Her er det hytter fra 36 til 111 kvadratmeter.

- Tynnøl Backpackerslodge tilbyr rimelig overnatting for fiskeren, rett ved Lågen. Her kan du bo i gamle tømmerhytter og de har noen teltplasser.

Finn flere aktiviteter i Lesja og Bjorli her

 

Fluefiske

Se filmen fra fiske i Gudbrandsdalslågen

Laget av: Fishspot.no