Topptur på ski i Jotunheimen

Jotunheimen byr på de aller høyeste toppene i Norge. Med gode snøforhold er Jotunheimen av de aller beste stedene i landet om du vil utforske topper på ski.

Med utgangspunkt i Sjodalen har du flere muligheter for dagsturer og lengre ekspidisjoner i den sørlige delen av Jotunheimen og Gjendesalpene. Området kan ha noe varierende snøforhold, men stort sett er det mye snø og sesongen kan vare helt til Juni. 

Guiding og utleie i Jotunheimen:

Gjendeguiden arrangerer nybegynnerkurs randonnee, introduksjon til skred og ferdsel i fjellet, Besseggen vintertur.

Les mer om Gjendeguiden her: www.gjendeguiden.no

Jotunheimen Arrangement arrangerer tre toppturhelger, med guida turer i Gjendealpene til vinteren.

Les mer her!

Utleie: 

Gjendesheim leier ut at du kan trenge av vinterutstyr og hjelper deg gjerne med turen i vinter. På lager har de blant annet transportpulker, truger, fjellski og sko, fatbikes og stisykler, samt komplett randonneeutstyr med skredutstyr.

Les mer om utstyret på Gjendesheim her: gjendesheim.dnt.no/utstyr

Klassiske toppturer på ski i Jotunheimen

Høgdebrotet

Denne skitoppen på 2226 er en av de mest klassiske i Jotunheimen. Høgdebrotet er en skitopp som passer for de fleste. Den er ikke for bratt og det er mulig å gå på ski helt opp, enten på fjellski eller randonee. Fra toppen er det fantastisk utsikt over gjendesalpene, og på en klar dag ser du norges tre høyeste topper: Galdhøpiggen, Glittertind og Store Skagastølstind. Om du vil ha mer utfordring, kan du ta med Tjønolstind, som er en mer krevende topp. Rundt Høgdebrotet er det også flere topper med utallige nedkjøringsmuligheter. Turen startes normalt fra Valdresflye, men er også mulig fra Gjendesheim, Memurubu eller Gjendebu. 

Rasletinden

Ligger lett tilgjengelig fra Valdresflye og er en av de letteste 2000-meterstopene i Norge. Turen regnes som ca. 4 timer og er også en vanlig topp på fjellski.

Heimdalshøe 

Toppen ligger sør/vest for Maurvangen og nåes enkelt fra Gjendeosen eller Maurvangen. Turen til Heimdalshøe tar ca. 4,5 timer og er en trygg topptur med slak og fin nedkjøring til Maurvangen. 

Besshøe 

Den ruvende kjempen man ser fra Besseggen er Besshøe. Toppen er på 2258 og er en god topptur på ski som gir spektakulær utsikt og flere mulige nedkjøringer med både bratte renner og slakere hellinger. Turen kan startes både ved Gjendesheim og Bessheim.

Nautgardstindene 

Fra Hindseter når du denne forholdsvis lette toppen på 2258 moh. Med fantastisk utsikt og flotte nedkjøringer, er Natugardstinden virkelig en topp det er verdt å prøve. Har du tid, er det også flere muligheter med Russlirundhøe, Stornubben og Hindnubban som kan nåes på samme dag.

Høgruta Jotunheimen // Jotunheimen Haute Route

Høgruta gjennom Jotunheimen er skituren over alle skiturer. En moderne hytte-til-hyttetur over flere av norges kremtopper. Tidvis parademarsj, tidvis et hersens slit, men uansett oppturer og nedturer befinner du deg alltid på norsk naturs aller, aller øverste hylle. Ruta går over minst åtte breer og syv 2000-metertopper, inkludert Glittertind og Galdhøpiggen. Overnatting skjer på betjente hytter. Hver etappe er ca 15 km, med 1000 - 1500 meter stigning.

Mer informasjon? Sjekk ut høgrutajotunheimen.no

Nasjonalparkriket - Rik på opplevelser

Les mer og bli inspirert til ditt eventyr!