vinter i skjåk

Trekanten i Breheimen - Turtips

Breheimen og områdene rundt, Sota Sæter, utgjør et vinterparadis for eventyrlystne. Dette mindre utforskede området byr på spektakulære topper på 2000-meter, imponerende isbreer og snøsikre forhold som venter på å bli utforsket! 

Utforskingen av dette vinterparadiset tar deg gjennom indrefileten i Breheimen, og du vil passere flere flotte DNT-hytter på veien. Den foreslåtte runden fra Sota Sæter til Trusbu og deretter til Nørdstedalseter gir en uforglemmelig opplevelse. 

 

Dag 1: Sota Sæter - Trulsbu

Avstand: ca 24km

Den første etappen er en utfordrende, men belønnende opplevelse. Start dagen tidlig for å dra nytte av dagslyset. Stigningen fra Sota Sæter fører deg over Fortundalsbreen (860 høydemeter), forbi sørenden av Ilvatnet, og over høyde 1698, sør for Holåbreen, ned til Trulsbu (1290 moh). Noen deler av ruten er skredutsatt, så vær nøye med å sjekke skredvarselet før du begir deg ut på turen. 

Dag 2: Trulsbu - Nørdstedalseter

Avstand: ca 16km

Fra Trulsbu går turen sørvestover langs den nordlige bekken i Vesldalen, rundt høyde 1465 på vestsiden. Deretter går ruten sørover Lundadalsbandet, forbi nødbua i Medalsbu, og videre forbi Middalsvatnet på vestsiden, ned til Nørdstedalseter (937 moh). Vær oppmerksom på at enkelte deler av ruten kan være utfordrende å finne om vinteren. 

Dag 3: Nørdstedalseter - Sota Sæter

Avstand: Ca 21km. 

Etter en fyllende frokost med utsikt mot fjell og uberørt snø, følger du den kvistede ruten nordover. Ruten fører deg opp til Fortundalsbreen, med et høyeste punkt på ca 1590 moh midt på breen, og fantastisk utsikt til Tverrådalskyrkja (2089 moh.) Den nesten sammenhengende nedkjøringen fra breen til Sota Sæter blir et høydepunkt med gode snøforhold! 

Opplev Breheimen og dets omkringliggende perler, et vinterparadis perfekt for randonee og topptur-entusiaster! 

 

Informasjonen er hentet fra Ut.no - du kan lese mer om denne turen, tider for kvisting, og finne andre flotte turbeskrivelser ved å klikke her!

Pudderfest på Sota Sæter
Sota Sæter Pudderfest i breheimen
Pudderfest i Breheimen
Velkommen til pudderfest i breheimen nasjonalpark
topptur i breheimen nasjonalpark
topptur i nasjonalpark