Vågå og Vågåvatnet
Finndalen i Vågå
Vågåkyrkja

Vågå

Vågå sentrum

I Vågåmo finnes godt utvalg av butikker, spisesteder og overnatting. Områdene rundt sentrum byr også på gode turmuligheter. Den ikoniske Vågå kyrkje er også plassert midt i sentrum. Kirka har historie tilbake til 1100-talet, men dagens kirke stod ferdig i 1630.

Vågå er et perfekt utgangspunkt for fjellturer og sykkelturer i Jotunheimen og fjellområda rundt. Det er også et omfattende nettverk av sykkelstier som ender opp nær sentrum av Vågå. Prøv også å sykle eller kjøre den flotte Slådalsvegen, som er en grusveg som går over til Lesja.

I Edvard Munchs fotspor

Nå kan du gå i fotspora til Edvard Munch i Vågå. Farsslekta til Munch bodde i Vågå i flere generasjoner. Edvard Munch vandra hit som ung mann for å søke opp sine røttene. Han hadde ofte Vågå i tankene, og bevarte et nært forhold til Vågå hele livet, med flere besøk til bygda. Munch-vandring starter i sentrum, går til Vågå kyrkje der hans bestefar var prest. Videre går turen opp til Ullinsvin, den vakre prestegården i Vågå. Her finner du et nytt galleri som åpnet i 2020, samt Oldemor Christine Munch sin urtehage og Café Edvard. Turen ender på bygdemuseet Jutulheimen. Les mer om Munchvandring i Vågå!.

Munchvandring i Vågå
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>
Loading