Glittersjå Fjellgård
Moskus på Dovrefjell
Fjellridning i Jotunheimen
Ku i Finndalen

Dyreliv og safari i Nord-Gudbrandsdalen

Nord i Gudbrandsdalen får du audiens hos skogens konge, høyfjellets dronning og urdyra på Dovrefjell på ei langhelg. Bli også med inn i nasjonalparkene på hesteryggen!

Moskus på Dovrefjell

For millioner av år siden beitet moskusen side om side med mammuten i norske fjell og daler. I dag kan du fortsatt oppleve urdyret i levende live på Dovrefjell. Flere av fjellstuene på Dovrefjell tilbyr nemlig daglige moskussafarier med svært stor sjanse for å oppleve moskusen i sitt rette element. Sammen med Dovrefjell Lodge kan du oppleve moskussafari, og Dovre og Lesja Aktiv gir deg også vintersafari! 

Les mer og bli med på Moskussafari!

Moskus på Dovrefjell
Elg på Glittersjå

Elg

Skogens konge gir audiens til alle besøkende på Glittersjå Fjellgård i Murudalen ved innfallsporten til Jotunheimen. En nybygd storsteinsmur med lavt rekkverk gir publikum fri utsikt over elggården og nærkontakt med de firbeinte kongene under mating flere ganger daglig.

På Dovrefjell kan man bestille guide fra Dovre og Lesja Aktiv for elgsafari.

Eller frister det med El(g)-sykkel safari på Dombås? Dovrefjell Adventures tilbyr guida turer i sommer, der guidene tar deg med til skogens konge, hjort, rådyr eller annet vilt som finnes ved foten av Dovrefjell.

Hest

Sjumilsstøvler er slett ikke nødvendig for å oppleve en nasjonalpark. Du kommer lengre enn langt på en bred rygg og fire bein. I Gudbrandsdalen er de lett å finne firbeint følge til rideturer i nasjonalparkene. Det arrangeres rideturer og kurs både for deg som aldri har vært på hesteryggen før og for deg som er mer erfaren.

Finn ut mer om hesteridning!

På hesteryggen i Rondane
Reinens rike Sjodalen

Reinsdyr

Villreinen er unik for Norge og holder til i hele fem fjellområder i Nord-Gudbrandsdalen. I alle fjellområder finner du spennende og imponerende spor etter menneskets intense og kreative jakt på reinen – men husk at alle som ferdes i fjellet har et særskilt ansvar for å ta vare på den unike villreinstammen som fortsatt lever der.

Vil du virkelig oppleve det fascinerende reinsdyret på nært hold og i lys levende live, er Sjodalen i Jotunheimen stedet. Den vakre fjelldalen som munner ut av Gjende kalles Reinens Rike: Her finner du unike råvarer, mattradisjoner, kulturhistorie og spenstige aktiviteter knyttet til reinsdyret. Vinterstid kan du sledekjøre med reinsdyr hver uke fra vinterferien til påske. Reinsdyret er også å finne på menyen på de fleste restauranter i regionen.

<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>
Loading