Kulturelle høydepunkt

I Gudbrandsdalen er kulturen synlig uansett hvilken himmelretning du ser. Opplev Gudbrandsdalens praktgårder, museer, severdigheter og arkitektur.

Museum

Gudbrandsdalsmusea drifter hele 14 museer og avdelinger i Gudbrandsdalen, blant annet på Lesja, Vågå og i Lom. Lesja bygdemuseum er et friluftsmuseum med små og store lafta tømmerhus rundt et åpent tun. I sommersesongen er hus og tun fylt av folk som demonstrerer bakst og andre aktiviteter. Lom Bygdamuseum er et friluftsmuseum som ligger i grønne omgivelser i Presthaugen, bare 300 meter fra Fossbergom i Lom.

På Norsk Fjellsenter i Lom finner du brearkeologisk utstilling, film fra fjellet, museumsbutikk og kunstutstilling. Klimapark 2469 byr på guida tur til isens indre og her kan du komme tett på klimaendringene, med arkeologiske funn og historien til isbreene i Norge og Jotunheimen.

I Folldal Gruver kan du oppleve et unikt gruvesamfunn fra 1800-tallet. Bli med inn i de gamle gruvene med gruvetoget. Er du heldig får du også se gruvetrollet. Her er det også utstilt en mammut, gjenoppbygd slik den så ut for tusenvis av år siden

Severdigheter og arkitektur

Skulpturer, praktkirker og arkitektonisk mesterverk er noe av det du finner langs veien i Nord-Gudbrandsdalen. Praktfulle kirker finnes i så og si alle bygder. Skulpturer er bygd opp på forskjellige punkt rundt i regionen. Ny moderne arkitektur finner du blant annet langs nasjonale turistveier og på Viewpoint Snøhetta.

Norsk Fjellsenter i Lom

Midt i Lom finner du hele fjellhistorien samlet under ett tak. Besøk utstillinga Bergtatt - med fjellpionerar og funn fra isbreene. Fjellsenteret har også butikk og informerer gjerne om turer og steder å besøke i fjellheimen.

Norsk Fjellsenter

Munchvandring i Vågå

Farsslekta til Munch kom fra Vågå, og Edvard Munch var selv flere ganger på besøk i fjellbygda har fikk ett nært forhold til. I sommer kan du være med på guida tur i hans fotspor.

Munchvandring i Vågå

Lesja bygdemuseum

I Lesja er bygdekulturen samlet på ett sted. Lesja Bygdemuseum er et lite og intimt friluftsmuseum med opplevelser og aktiviteter for hele familien. Besøk også Lesja Kirke fra 1749, en av Gudbrandsdalens flotteste kirker.

Lesja Kirke

Klimapark 2469

Bli med inn i istunellen ved foten av Galdhøpiggen. I Klimaparken kan du komme tett på klimaendringene med historier fra isbreen og utstilling av arkeologiske funn.

Klimapark

Sagelva Vasskraftsenter

Sagelva Vasskraftsenter ligger på Bjorli og byr på et unikt stykke lokalhistorie. Sagbruket er opprinnelig fra 1712 og i dag kan du oppleve et fullskala anlegg med forskjellig type sager, kvern, stampe og slipestein - alt drevet av vann.

Sagelva Vasskraftsenter
Kristinspelet

Kristinspelet

Et tradisjonsrikt spel som skjer på Jørundgard på Sel. Forestillingen bygger på triologien om Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset. Handlingen i Kristin Lavransdatter er satt til 1300-tallet, og hovedpersonen er Kristin, datter til storbonden Lavrans i Sel i Gudbrandsdalen. Romanen følger henne fra hun er ei lita jente og til hun dør som ei gammel enke. Les mer om Kristinspelet!

<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>
Loading