Moskussafari på Dovrefjell

Med guide er du sikret et trygt møte med moskusen på Dovrefjell.

Moskussafari på Dovrefjell

For millioner av år siden beitet moskusen side om side med mammuten i norske fjell og daler. I dag kan du fortsatt oppleve urdyret i levende live på Dovrefjell. Flere av fjellstuene på Dovrefjell tilbyr nemlig daglige moskussafarier med svært stor sjanse for å oppleve moskusen i sitt rette element – og null sjanse for å tråkke moskusen så nær at den angriper deg.

Moskussafari

Både sommer og vinter kan du bli med på safari. På Furuhaugli kan du være med til fots på sommeren eller på truger om vinteren. Hjerkinn fjellstue tilbyr moskussafari på hest! Hjerkinnhus tilbyr safari på sommeren. Felles for alle guidene er at de har lang erfaring med moskusen og kjenner Dovrefjell godt.

Guidene tar deg dit moskusen er. Noen ganger er den nærme startstedet for turen, andre ganger kan det være langt å gå. Vanligvis tar en moskussafari 3-7 timer, men det er avhengig av hvor moskusen befinner seg.

Her kan du bli med på safari:

Furuhaugli

Hjerkinnhus

Hjerkinn Fjellstue (på hest)

Moskus på Dovrefjell

Ta hensyn til moskusen

De lodne lokomotivene løper i 60 km/t, altså 60 meter på 3,6 sekunder. Dersom du møter en moskus, trenger den en sikkerhetsavstand på 200 meter for å ikke bli forstyrret.

Den kan virke som om den er både uredd og tam når du ser den, men moskusen har en uvanlig forsvarsstrategi. I motsetning til andre dyr som rømmer når de føler seg truet, flykter ikke moskusen fra farer. Den angriper. Dette gjelder særlig hvis du har med deg hund eller kommer i nærheten av ei moskusku med kalv.

Hvis du kommer for nært en moskusflokk kan de stoppe beitingen og stille seg i forsvarsposisjon med fronten mot deg. Da bør du fjerne deg så raskt som mulig. Er du så nær at moskusen slenger med hodet, stamper med beina og eller stanger i tuer, busker eller seg imellom bør du også fjerne deg så raskt som mulig.

Moskussafari vinter

Moskussafari om vinteren kan også være fantastisk. På truger og med guide kan du nå moskusen på en trygg måte.

Kom tett på moskus på Dovrefjell

Bli med på Moskussafari

Her kan du bli med på safari: