Fjelltur på Dombås

Dombås

Dombås ligger helt nord i Gubrandsdalen og er ett sentralt knutepunkt for både bil og jernbane. Sentrum er vel utbygd med hotell, kjøpesentre og butikker, og her finnes flere aktivitetstilbud, restauranter og overnatting.

Knutepunktet Dombås

På Dombås møtes E6 og E136, og stedet er et velkjent stoppested for alle som har kjørt mellom Oslo og Trondheim, både med bil og tog. Dovrebanen, som går mellom Oslo og Trondheim har fast stopp på Dombås. Raumabanen starter på Dombås og går via Lesja til Åndalsnes. Dombås Hotel tilbyr gode fasiliteter for møte og konferanse og ligger kun 800 meter fra togstasjonen.

I tillegg til handelssentrumet har Dombås flotte naturomgivelser med kort vei til Dovrefjell og Rondane, alpinbakke, langrennsløyper, moskussafari og mange andre, spennende aktiviteter.

Dombås skiheiser er anerkjent for sin park som har fostret X-games utøver på rekke og rad. Parken er av de beste i Norge, og brukes både til trening og konkurranse av noen av verdens beste ski og brettkjørere.

Tour de Dovre

Den nye sykkelrunden "Tour de Dovre" gjør det mulig å rulle innom tre nasjonalparker på to hjul, om du tar hele runden: Rondane, Dovre og Dovrefjell. Dovrefjell Adventures leier ut sykler, både tursykler og EL-sykler og de holder til i Dombås sentrum. Det er også mulig å leie sykkel over flere turistbedrifter over Dovrefjell. Du kan også ta toget til Hjerkinn, leie sykkel der og sykle tilbake til Dombås.

Det finnes også flere flotte sykkelruter i Dovre og områdene rundt. Finn flere sykkelturer i denne brosjyren!

Ta bussen til Dombås!

I sommersesongen kan du ta bussen til Dombås med Innlandstrafikk. Søk opp reisen din her, og kjøp bilett til Dimbås i Entur, eller last ned Entur-appen. 

På Dovrefjell finner du flere 2000-meterstopper, den mest kjente er kanskje Snøhetta. Om du ikke ønsker til topps, er utsiktspaviljongen ved Hjerkinn Viewpoint Snøhetta ett godt alternativ. Hit er det ca. 1, 5 kilometer å gå og på dager med godt vær er utsikten helt fantastisk. Er du heldig kan du til og med se moskus herfra.

Moskusen er også godt kjent, og ønsker du å se den på nært hold anbefaler vi at du deltar på en moskussafari.

Finn overnatting og aktiviteter i nærheten av Dombås

<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>
Loading