Jul i fjellheimen

Jul i fjellheimen

Hva om vi fortalte deg at du kan ta med deg familien for å feire jul i fjellheimen? Vi kan tilby overnattinger og aktiviteter for hele familien i desember. Hytteutleie for selvhushold, julebord med god lokal mat og drikke og ikke minst gode snøforhold. 

Vinteren kom tidlig i år, og det har allerede lagt seg en god base de fleste steder. Gradene kryper nedover på gradestokken og gjør at snøen glitrer i kulda. Da er det ekstra koselig å sitte framfor peisen på ei lita fjellstue, eller nyte den klare stjernehimmelen fra nypreparerte skiløyper. 

Jul i vågå

Når bygdene dekorerer med juletrær og julelys i alle fasonger og farger er det som om at minusgradene ikke lenger føles så kalde. Med konturene av høye fjell i bakgrunnen, er jula til bygds og til fjells rett og slett magisk. 

Det er opp til flere steder som er åpne for selvhushold for deg som ønsker å dra med familien opp til fjells for en skikkelig julefeiring! Akkurat du kan feire jul med utsikt over nasjonalparker, høye fjell og et stille, snødekt vinterlandskap. Finnes det egentlig bedre måter å få juleroen på? 

Videre nedover finner du en oversikt over hva du kan finne på, og hvor du kan overnatte i umiddelbar nærhet til fjell jula 2023. Nyt jula i fjellheimen du også! 

Jul i nasjonalparkriket

Fjelleventyret i Skjåk har åpent for julebord 2.desember (juletapas) og 9. desember (rakfiskaften). Bordbestilling på telefon: 97972142

På Hjerkinn Fjellstue som ligger fantastisk til på Dovrefjell kan du leie leilighet med selvhushold og skape din egne helt unike julefeiring! Book ditt opphold her. Ikke langt unna Hjerkinn Fjellstue finner du blant annet Dombås Skiheiser, skiløyper og akebakker. 

Smuksjøseter Fjellstue som ligger rett ved grensa til Rondane Nasjonalpark på Høvringen har også åpent for overnatting og selvbetjent kafe i jula. Dette er det perfekte utgangspunktet for deg som ønsker å ha muligheten til å tråkke rett ut i skiløypa og rett inn i fjellheimen. Du kan lese mer om, og booke ditt opphold på Smuksjøseter Fjellstue her! 

I fjellbygda Heidal arrangerer Banken Bryggeri&Spiseri julebord 2/12 og 9/12. Du kan komme innom å spise juletallerken 3/12 og 10/12. Tradisjon tro arrangerer de også 3-dagsfest med live musikk og god stemning med garanti for muligheten til å danse bort julestresset! Her finnes også flotte overnattingsmuligheter - les mer og book ditt opphold her!

Julegavetips fra Gudbrandsdalsmat! 

Gudbrandsdalsmat jobber med lokale matprodusenter for å drive salg og distribusjon av matvarer. De har satt sammen et smakfullt utvalg av ulike pakker som egner seg perfekt til julegaver. Les mer om Gudbrandsdalsmat og se tilbud her!

Jul i UllinsvinUllinsvin galleri har stelt istand en nydelig førjulstid i Vågå. Her vil det være et stort julemarked med husflid, håndtverk og mat. Det vil være juleverksted for både barn og voksne, levende musikk, eventyrstund, sang rundt juletreet, griseslakting, smiing, baking i eldhuset og julekafe. Det vil også være barneaktiviteter ved Vågå Speidergruppe og Vågå husflidslag. Les mer og se fullstendig program her!

Thon Hotel Otta har også planlagt en hyggelig førjulstid. Her kan du selvfølgelig booke deg opphold og tilbringe jula på Otta. Otta ligger til midt mellom nasjonalparker, skiløyper, skogområder, skibakker, toppturer og alt annet du måtte ønske deg- samtidig som du oppholder deg sentralt med det du måtte trenge av butikker og lignende. Du kan lese mer om Otta her. Førjulsprogrammet til Thon Hotel Otta kan du finne på deres facebook-side her.

Som vanlig disker Lemonsjø Fjellstue og Hyttegrend opp med nydelig julebord og lutefiskaften - dette blir fort fullbooket, så her gjelder det å være rask! Du kan finne mer informasjon om dette her, samt informasjon om reservering av bord. 

Kalven Seter som ligger rett ved fjellstua arrangerer julemarked helgen 2.-3. desember. Ta turen innom for en god kopp kaffe, og en hyggelig stund. Når du først er på Lemonsjøen er det absolutt verdt å ta turen innom Lemonsjø Alpinsenter for en gøyal dag i bakken. De åpner rett før jul, så det er bare å glede seg!

 

Hvordan feire jul i fjellheimen? Det er flere ting man kan ta seg til i det snødekte landskapet. Det finnes flere skianlegg i nærheten med varierte løyper som passer de fleste, utleie av skiutstyr og lignende. Det er milevis med skiløyper som er knyttet sammen i store nettverk hvor du kan bruke hele dagen utendørs om du ønsker, ja det finnes til og med flere lysløyper dersom det er mer din stil. En ting er sikkert, og det er at kun fantasien setter grenser for hva du kan ta deg til og nytelsesfaktoren er høy. Les mer om hva du kan ta deg til i fjellheimen under: