Jotunheimen

Trives du over 2000 meter, er det 253 muligheter i Jotunheimen. Her finner du Norges høyeste fjell, noen av Norges mest populære fjellturer og store opplevelser for enhver smak.

Det var dikteren Aasmund Olavsson Vinje, som gikk mye i området i 1860-årene og hadde hytte ved Bygdin i Valdres, som først brukte navnet Jotunheimen. Ordet jotun betyr kjempe, og Jotunheimen var navnet på stedet der jotnene – trollene – holdt til i den norrøne gudelæren.

Vinteren i Jotunheimen

Vinterstid er Jotunheimen og Sjodalen et skiområde av topp klasse, og med topper som Besshø og Høgdebråtet, eller Høgruta i Jotunheimen. Langrennsmulighetene er også ypperlige. Her kan du faktisk spenne på deg skiene nede i dalen og gå oppkjørte langrennsspor forbi Lemonsjøen, gjennom Sjodalen, og helt inn i hjertet av Jotunheimen ved Gjende. Og med flotte serveringssteder og overnattingstilbud underveis.

På Lemonsjøen finnes også landets mest sjarmerende alpinanlegg, som har fostret noen av klodens råeste skikjørere.

Les mer: Familiens skiparadis Lemonsjøen.

Mange nordmenn valfarter til Jotunheimen og Sjodalen når vårskisesongen nærmer seg, og med stabilt klima og stabile forhold har Jotunheimen blitt ett av de mest populære områdene i landet for randonnée og toppturer på ski

Vinteraktiviteter i Jotunheimen:

Topptur og randonnée i Jotunheimen

Vinterpakke med blant annet trugeturer og isjuving på Hindsæter

Hundekjøring med Sjodalen Hyttetun

Iscurling og andre vinteraktiviteter på Lemonsjøen

Skredkurs og guida toppturer med Gjendeguiden

Kurs, turer og andre aktiviteter på Gjendesheim

Finn flere aktiviteter og turer i Jotunheimen her!

Sommeren i Jotunheimen

Jotunheimen har et omfattende stinettverk, og et godt tilrettelagt for vandreturer, enten det er korte familievennlige turer, høyfjellsturer og toppturer med brevandring og klatring, eller flere dagers hytte-til-hytte vandreturer. Finn flere fjellturer i Jotunheimen her!

Hele Jotunheimen bugner av muligheter for fiske og jakt på små- og storvilt. Serveringsstedene i området henter ofte råvarene rett fra naturens eget skattekammer. I bekkene og fiskevannene biter ørreten villig, om høsten kan man plukke bær og sopp, og reinsdyr, elg og rype trives godt i fjellandskapet. Utforsk mer av matfatet her!

Den store norgesfavoritten: Besseggen er av Norges aller største fjellklassikere, og noen vi mene at det er en obligatorisk tur for alle nordmenn. Ca. 60 000 går den hvert år. Omgivelsene er storslagene med Gjendes grønne vann omkranset av stupbratte fjellsider og majestetiske Jotunheimen som perfekte kulisser. Les mer om turen over Besseggen her.

Les mer: Finn flere aktiviteter i Jotunheimen

Den nymerkede Historisk Vandrerute Jotunheimen tar deg med på det beste Norsk fjellheim har å by på. Den følger historiske fotspor til blant annet Peer Gynt, Jo Gjende, Edvard Grieg, Edvard Munch og mange flere kjente nordmenn som var kjent i Jotunheimen. Les mer om turen her

Besseggen-Jotunheimen

Nasjonalparkriket - Rik på opplevelser

Les mer og bli inspirert til ditt eventyr!