Vinterferie 2024

Nå er vi alle godt i gang med det nye året, og tiden er inne for å legge til rette for de gode opplevelsene i året som kommer. Først ut er vinterferien 2024!

Det er mange måter man kan bruke ferien sin på. Enten er det strand og sol på Maldivene, eller å sitte oppe på en rooftop i New York. Vi i Nasjonalparkriket vil til tross for disse flotte alternativene slå et slag for ferie til fjells! Ikke bare til fjells, men i umiddelbar nærhet til nydelige nasjonalparker og ekte, norsk natur. 

Sola lar ofte vente på seg, og har gått i dvale fra store deler av vårt land. De lange og kalde vintermånedene kan fort virke uutholdelige. Derfor ønsker vi å inspirere dere ved å minne dere på hva som er helt unikt for nettopp denne tiden av året.

VINTER MED SKI

Vi kan skryte av milevis med skiløyper hvor du enten kan velge å nyte utsikten av storslåtte fjell eller få følelsen av å sveve gjennom snødekte trær i skogen. Her er det kun egne preferanser som setter grenser. Det finnes også en variasjon av lysløyper for det som ønsker det.

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>

Våre destinasjoner - inspirasjon til vinterferien 2024

Høvringen

Dersom du ønsker å ta deg opp til Rondane Nasjonalpark er sjansen stor for at du går av toget på Otta Skysstasjon. Otta er en liten by hvor du finner det meste du trenger av butikker og kaffeer. Otta er også i umiddelbar nærhet til vakre Høvringen. Høvringen er et perfekt utgangspunkt dersom du ønsker å oppleve Rondane. Her finner du flere ulike steder for overnatting! 

På Høvringen finnes det milevis med oppkjørte langrennsløyper, og det finnes også veldig fine toppturmuligheter både sommer og vinterstid. Små steder som passer perfekt for en kopp kaffe, god matservering og overnatting er det også flust av - noe som er med på å gjøre Høvringen til en flott destinasjon. 

LES MER OM HØVRINGEN HER!

Lom og Skjåk

Lom kommune har status Nasjonalparkkommune, og det er ikke uten grunn. Du skal ikke reise langt fra Lom sentrum før du befinner deg på Juvasshytta, som er et perfekt utgangspunkt for å gå Norges høyeste fjell; Galdhøpiggen. Glittertind som er Norges nest-høyeste fjell ligger også i Lom kommune. 

Dersom du tar turen videre oppover Ottadalen kommer du etterhvert til Skjåk! I Skjåk finnes det utallige muligheter for toppturer på ski i hele to nasjonalparker; Breheimen og Reinheimen nasjonalpark. Du kan for eksempel overnatte hos Fjelleventyret, eller du kan ta turen til Billingen Seterpensjonat for en koselig og intim atmosfære. Vi kan også anbefale Sota Sæter dersom du ønsker en nydelig, lokal matopplevelse med muligheter for overnatting.

LES MER OM LOM og SKJÅK HER!

Grotli

Helt øverst i Ottadalen, nesten rett før veien deler seg over til enten Stryn eller mot Trollstigen finner du Grotli Høyfjellshotell. Her finnes det også selvfølgelig mange muligheter for toppturer, men også preparerte langrennsløyper! Selv om du overnatter i for eksempel Skjåk eller Lom kan du allikevel ta turen opp til Grotli for å gå eller stå på ski, og avslutte turen med middag i Grotli Høyfjellshotell sin restaurant. 

Du finner også et skisenter for alpint på Grotli, og de kommer med snøgaranti! Sjekk ut skisenteret her.

LES MER OM GROTLI HER!

Vågå

Vågå nasjonalparkkommune er full av både kultur og overnatting. Vågå ligger vakkert til mellom Otta og Lom, og har et koselig sentrum. Vågå er et godt sted å ha base dersom du ønsker å utforske toppturmulighetene i Jotunheimen nasjonalpark - les mer om topptur på ski i Jotunheimen her

LED MER OM VÅGÅ HER!

Otta og Mysusæter

Otta ligger perfekt til med gode togforbindelser både fra nord og sør. Dersom du ønsker å oppleve blant annet Rondane Nasjonalpark, er det på Otta du skal gå av toget. Fra Otta kan du fort og greit komme deg opp på fjellet til Mysusæter!

Et annet godt inngangspunkt til Rondane Nasjonalpark er Mysusæter! Her finner du overnattingssteder som Rondane Høyfjellshotell og Rondane Fjellstue. Herfra kan du også nå Peer Gynt-hytta!

LES MER OM OTTA OG MYSUSÆTER!

Sjodalen, Gjende og Heidal

Dersom du ønsker å bevege deg i retning Jotunheimen Nasjonalpark vil du mest sannsynlig kjøre gjennom fjellbygda Heidal og oppover Sjodalen. Her finnes også muligheter for god mat og festlige aktiviteter. Du kan for eksempel stoppe opp i Heidal og nyte en espressobolle fra Heidal Ysteri! Videre fra her bærer det oppover mot Sjodalen. Her finnes det overnattingsmuligheter, men også mulighet for både langrenn og alpint! Sjodalen hyttetun og camping tilbyr både overnatting og en god matopplevelse - i tillegg til ulike aktiviteter for både barn og voksne. Du finner også andre muligheter som Bessheim Fjellstue eller Hindsæter 

LES MER OM SJODALEN HER! ELLER LES MER OM SJOA OG HEIDAL HER.

Lemonsjøen

Lemonsjø Fjellstue ligger ikke langt unna Jotunheimen Nasjonalpark, og er omgitt av milevis med langrennsløyper. Bare et steinkast unna fjellstua, finner du også Lemonsjø Alpinsenter hvor du har noen ulike preparerte alpinbakker, men med mulighet for fin pudderkjøring dersom forholdene tillater det. Du kan også kose deg med en kaffe hos Kalven seter, som ligger midt mellom alpinbakken og fjellstua dersom du ønsker noe lett påfyll!

Skiløypene som går fra Lemonsjøen Fjellstue er knyttet til ett nettverk som strekker seg over mange mil. Her kan du oppleve nydelig utsikt, og du kan faktisk gå på ski opp mot Jotunheimen Nasjonalpark dersom du ønsker det. Du kan også gå Lemonsjøen rundt, som er en runde på ca. 14km. På denne turen får du se utsikt mot både Glittertind i Jotunheimen, men også Rondeslottet i Rondane Nasjonalpark! 

LES MER OM DESTINASJON LEMONSJØEN HER. 

VINTER UTEN SKI

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>