Velkommen til Gudbrandsdalen

Planlegg reisen din til Nord-Gubrandsdalen. Her vil du finne informasjon om reisen til og i regionen, praktiske spørsmål og annen relevant informasjon, som det kan være greit å vite om.

Nasjonalparkriket

Hvor er vi?

Gudbrandsdalen starter ved Lillehammer og strekker seg nordover til fjellheimen. Den er over 200 kilometer lang og er regnet som en av de vakreste dalfører i landet. Etterhvert som vi kommer nordover i dalen, blir fjellene høyere på begge sider, og der hvor den skjærer seg inn mellom høyfjellspartiene Rondane i øst , Jotunheimen i vest og Dovrefjell i nord, finner vi Nord Gudbrandsdalen. Her er det kjente tettsteder som Otta, Dombås, Lesja, Vågå, Lom og Bismo, samt reisemål og destinasjoner som Heidal og Sjoa, Sjodalen, Lemonsjøen, Mysusæter, Høvringen, Dombås, Bjorli og Grotli. Velkommen til Nasjonalparkriket!

I Nord Gudbrandsdalen finner vi de seks nasjonalparkene Jotunheimen, Rondane, Dovre, Dovrefjell-Sunndalsfjella, Reinheimen og Breheimen. Dette er de mektigste høyfjellsområder i Norge, med norgestoppene Galdhøpiggen, Glittertind, Rondeslottet og Snøhetta nærmest skyene.

Den gamle ferdelsveien fra syd til nord i landet gikk gjennom Gudbrandsdalen og befolkningen innstilte seg tidlig på å ta imot turister og andre reisende. Det er derfor rike tradisjoner som ligger til grunn for dagens turisttrafikk. Nord Gudbrandsdal har flere tusen gjestesenger, og en kan velge mellom eksklusive høyfjellshoteller, vandrehjem, gardshotell, hytter og fjellstuer.

Dersom det er noe du ikke finner, eller om du har spørsmål, så nøl ikke med å ta kontakt med vårt turistkontor. 

Kom i gang

Planlegg reisen