5 tips til vinteren utenfor allfarvei

Det er ikke alltid så lett å finne de unike perlene vinterstid. Men her er noen tips til steder hvor du kan få naturen nesten helt for deg selv. Her er fem vinterperler langt utenfor allfarvei!

1. Opplev fjellets indre og bo på ei fjellhytte midt i Reinheimen eller Breheimen nasjonalpark. 

Storhøbu i Reinheimen

Null folk, null skiløype, null mobildekning. Kun deg og natur så langt du kan se. Fjellhyttene til Skjåk almenning og Lesja fjellstyre ligger ofte flere timers marsj fra nærmeste bilvei. Over 30 unike hytter leies ut av fjellstyrene i fjella og dalene lengst nord i Gudbrandsdalen. Finn mer informasjon og bestill her: Lesja fjellstyre - Skjåk almenning.

2. Bo på Rondvassbu Turisthytte og i hjertet av Rondane nasjonalpark.

Rondvassbu vinter

Rondane, eller Randonee om du vil, har blitt det nye toppturmekka om vinteren og Rondvassbu ligger midt i nasjonalparken, omgitt av 2000 meters topper på alle kanter. Rondvassbu ligger ca. 12 kilometer fra nærmest vei vinterstid og for å komme inn må du enten gå på ski, eller truger. Løypa er merket og delvis preparert. Rondvassbu arrangerer også guida toppturer og  det er mulighet for å leie ski. Les mer her: rondvassbu.dnt.no/vinterprogram-2017

3. Bo komfortabelt og nyt god mat på Smuksjøseter Fjellstue

Utenfor vinduene på Smuksjøseter Fjellstue og Leiligheter er natur, snø og fjell det eneste du kan se. Ingen biler, ingen busser, kun en tråkkemaskin i ny og ne. Og beltebilene da, eneste motoriserte fremkomstmiddel for gjestene vinterstid. Her kan du bo komfortabelt i hotellrom eller leiligheter, og nyte ett matfat som bugner av lokale råvarer. Les mer om Smuksjøseter her: smuksjoseter.no.

4. Opplev Grimsdalshytta i vakre Grimsdalen, mellom Dovre og Folldal.

Grimsdalshytta vinter

Midt i det som regnes som Norges vakreste seterdal, ligger Grimsdalshytta. Fra Grimsdalshytta har du et utrolig skue innover Rondane med de majestetiske toppene. På denne vakre plassen med gamle kulturbygninger vil du garantert trives. Veien brøytes ikke om vinteren, så her må du ta skia fatt. Men det er mulighet for bagasjetransport og persontransport om du avtaler med bestyrer i god tid. Hytta er selvbetjent hele vinteren, bortsett fra påsken. Les mer om Grimsdalshytta her: grimsdalshytta.dnt.no.

5. Helt isolert på Gjendebu Turisthytte i Jotunheimen.

Gjendebu

Innerst i Gjende, langt fra nærmeste bilvei både sommer og vinter, ligger Gjendebu Turisthytte. Her kan du hente inspirasjon og motivasjon til den ellers travle hverdagen, slik som Edvard Grieg henta inspirasjon fra området. Herfra når du flere 2000 meters topper og kan fungere som basecamp for dagsturer og tindebestigninger, eller som mellomlanding for Jotunheimen på tvers. Gjendebu er selvbetjent vinterstid, men har du DNT nøkke kommer du deg inn til den selvbetjente hytta med 36 senger. Les mer om Gjendebu her: gjendebu.com.