Skiløper på Høvringen
Peer Gynt hytta
Vinter på Lemonsjøen
kos i hytteveggen
moskus
Skitur på Dovrefjell
Fjellet er vakkert

Påskeferien 2024

Påsken er en fantastisk høytid for nordmenn. Dagene er merkbart lengre og skiene går ekstra fort i skisporene fordi sola har varmet opp den frosne bakken - og veldig mange av oss får en liten ferie oppi det hele. 

Nasjonalparkriket ønsker å inspirere akkurat deg til å legge årets påskeferie til fjells, slik at du kan nyte disse etterlengtede fridagene noen høydemetere nærmere sola. Les videre og la deg inspirere... Velkommen til fjells!

 

Topp 4 steder for en kaffe i solveggen

Enten du skal ut på ski og ønsker litt ekstra god niste i sekken, eller du bare vil finne en hyggelig plass å nyte en kopp kaffe i solveggen finnes det mange steder du kan gjøre nettopp dette. Her finner du topp 4 steder å nyte en kaffekopp i solveggen: 

Kalven Seter

Destinasjon Lemonsjø kan skilte med det meste man trenger for påskeferien. Blandt annet milevis med skiløyper, alpinbakker og god stemning! Midt mellom alpinbakken og fjellstua finner du perlen Kalven Seter, en fantastisk hyggelig kafe og bar midt i fjellheimen! Perfekt for kos både før, under og etter skituren.

Billingen Seterpensjonat

En unik perle i Skjåk! Sjarmerende Billingen Seterpensjonat er et perfekt stoppested enten på vei til eller fra dagens skitur. Her finner du ikke bare kaffe, men du kan også nyte et nydelig, lokalt måltid. Dersom du også ønsker overnatting, kan du bestille ditt opphold ved å klikke her

 

Peer-Gynt hytta

Et fint utgangspunkt for å oppleve Rondane Nasjonalpark er destinasjon Høvringen. Fra Høvringen kan du gå på ski inn til nasjonalparken og inn til Peer-Gynt hytta. Her kan du kjøpe kaffe og rømmevafler som du kan nyte i solveggen med selveste Rondane som utsikt. Kom deg ut i sola og nyyyt

Heidal Ysteri

Et absolutt må-stoppe-sted! Fjellbygda Heidal ligger midt i smørøyet mellom Rondane og Jotunheimen nasjonalpark. Her finner du masse spennende aktiviteter, ski og lignende i umiddelbar nærhet, og sjansen for at du kjører gjennom Heidal på vei til fjellet er ganske stor. Da må du stoppe på Heidal Ysteri og nyte en god kopp kaffe og kanskje en espressobolle i solveggen! 

Fantastiske fjelldestinasjoner for hele familien! 

Vi er heldige å kunne skryte av et stort, vakkert fjellområde her i Nord-Gudbrandsdalen. I år har vi fått massevis med snø, så alt av skiopplevelser er tilgjengelig for deg og din familie. Uansett hvilken retning du kommer fra finnes det enkel måte å komme seg opp til din favorittdestinasjon. 

Her kan du lese mer om våre flotte destinasjoner: 

Destinasjon Høvringen

Høvringen er en perfekt inngangsport til Rondane nasjonalpark.

Høvringen

Destinasjon Lemonsjø

Milevis med skiløyper, flotte fjell og kjempefine toppturmuligheter!

Lemonsjø destinasjon

Destinasjon Gjende og Sjodalen

På vei opp mot fjellene ved Gjende kjører man gjennom Sjodalen! Kanskje denne påsken er tiden for å legge inn ett skikkelig stopp her?

Sjodalen

Destinasjon Bjorli

Pudderparadiset Bjorli er absolutt verdt turen for alle som ønsker en fantastisk skiopplevelse!

Bjorli

Destinasjon Grotli

Midt mellom Stryn og Skjåk finner du destinasjon Grotli! Her finner du fantastiske overnattingsmuligheter langt oppe på høyfjellet.

Destinasjon Grotli

Destinasjon Dombås

Knutepunket Dombås er også mer enn bare ett stoppested! Hva med å utforske moskusens rike med erfarne guider?

Dombås

Destinasjon Vågå

Besøk den hyggelige fjellbygda Vågå! Her finner du både vakker natur, gode matopplevelser og massevis av kultur.

Vågå

Destinasjon Skjåk

Pen natur, høye fjell og gøyale aktiviteter for hele familien - hvis dette høres ut som noe for deg, burde du besøke Skjåk.

Skjåk

Destinasjon Heidal

Fjellbygda Heidal byr på masse kultur, skiløyper, flotte fjell, hyggelige matopplevelser og utrolige gårdsovernattinger.

Heidal

Destinasjon Lom

Velkommen til Lom! Lom er et levende sentrum med mye god lokalmat og kultur å oppleve.

Lom

Destinasjon Lesja

Lesja ligger fint til midt mellom Reinheimen nasjonalpark og Dovrefjell nasjonalpark! En fjellbygd hvor kultur og natur går hånd i hånd.

Lesja

Destinasjon Otta

Et sentralt møtepunkt mellom nord og sør, en liten by midt mellom store nasjonalparker!

otta

De magiske fjellstuene

Er det en ting det finnes flust av i fjellene er det hyggelige fjellstuer. Per definisjon er en fjellstue "et mindre overnattingssted med enklere standard enn hotell". I følge Nasjonalparkriket er en fjellstue et overnattingssted med ekstra mye personlighet, hyggelige og serviceinnstilte verter, nydelige lokale måltider og stort sett med skiløyper rett utenfor døra! 

Her kan du se utvalget av fjellstuer og fjellhoteller vi kan tilby:

 

Lemonsjø Fjellstue

Nydelig mat, flotte langrennsløyper og alpinbakke i umiddelbar nærhet!

Lemonsjø Fjellstue

Smuksjøseter Fjellstue

Ved foten av Rondane nasjonalpark finner du Smuksjøseter Fjellstue. Her kan du vandre inn på ski, eller booke deg beltebiltransport!

Smuksjøseter Fjellstue

Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning

Velkommen til Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning på Dovrefjell! Et idyllisk fjellhotell med ridemuligheter, moskus og fjell i umiddelbar nærhet.

Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning

Øigardseter Fjellstue

Et perfekt utgangspunkt for uforglemmelige fjellopplevelser for store og små!

Øigardseter Fjellstue

Bessheim Fjellstue

Ved foten av Besseggen, rett ved Jotunheimen nasjonalpark finner du Bessheim Fjellstue! Nydelig mat og flotte naturopplevelser rett utenfor døra!

Bessheim Fjellstue

Grotli Høyfjellshotell

Nydelig beliggenhet øverst i Ottadalen finner du Grotli Høyfjellshotell! Luksus til fjells med perfekt beliggenhet for å oppleve fjell-Norge på sitt beste!

Grotli Høyfjellshotell

Pollfoss Hotell

En perle av et hotell rett ved langrennsløyper, og nydelig Norsk natur! Her finner du en koselig atmosfære, perfekt for å slappe av og restituere.

Pollfoss Hotell

Hindsæter

Velkommen til Hindsæter i Sjodalen! Her finner du topptur-muligheter rett utenfor hotelldøra, deilig mat og hyggelige verter!

Hindsæter

Rondane Haukliseter Fjellhotell

Med perfekt beliggenhet på Høvringen finner du Rondane Haukliseter!

Rondane Haukliseter

Dovrefjell Lodge

Midt i hjertet av Dovrefjell finner du Dovrefjell Lodge! Et hyggelig stoppested for en hyggelig opplevelse.

Dovrefjell Lodge

De beste alpinbakkene!

Er det påske, så er det påske. Alpinbakkene får ofte kjørt seg godt i påskeferien, og i år blir nok intet unntak. Her i området kan vi skilte med alpinbakker i alle retninger:

Bjorli Skisenter

Bjorli er en snøperle som ligger lett tilgjengelig mellom Dovrefjell og Romsdalen. Med flotte snøforhold og vakker utsikt over Romsdalen anbefaler vi absolutt å ta turen hit!

Lemonsjø Alpinsenter

Ved foten av Jotunheimen ligger Lemonsjø Alpinsenter. Du finner flere ulike nedfarter, men du kan også leie diverse skiutstyr om du ønsker å for eksempel prøve deg på topptur. Uansett hva du velger kan vi garantere en flott dag med ski på beina i fjellheimen!

Dombås Skiheiser

Ikke langt unna majestetiske Dovrefjell finner du Dombås Skiheiser. Hit kan du nesten gå fra togstasjonen, og det er flere muligheter med tanke på nedfarter. Ikke minst har de en park i verdensklasse!

Grotli Skisenter

Langt inne i fjellheimen finner du Grotli Skisenter. Et paradis for offpiste som ligger lett tilgjengelig både fra vest og øst. Utsikten er vakker og det finnes mulighet for ski in-ski out fra Grotli Høyfjellshotell

Under finner du en oversikt over all overnatting i vårt område: 

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>