Påskeferie i nasjonalromantiske Gudbrandsdalen

Vi ønsker deg og dine velkommen til en idyllisk påskeferie i vakre Nord-Gudbrandsdalen! Gudbrandsdalen ligger i Innlandet fylke, og her kan vi skilte med aktiviteter og overnattinger i vårt område som vil passe for de aller fleste. Enten du foretrekker en rolig og romantisk overnatting under stjernehimmelen i en dome eller du ønsker å sove i en eventyrhytte! Det finnes også fjellstuer, hytter, hotell og ulike restauranter og kafeer i nærheten av de 6 nasjonalparkene Jotunheimen, Rondane, Breheimen, Dovre, Dovrefjell og Reinheimen. 

Midt i fjellheimen kan du overnatte på en tradisjonell og koselig fjellstue - hvor du finner milevis med skiløyper rett utenfor døra, fyr i peisen og lukten av mat som sakte men sikkert sprer seg i gangene. Det er koselig det. For deg som ønsker det litt mer moderne kan vi også by på flere hoteller. Selv om du overnatter på et av våre mange hoteller, betyr ikke det at naturen er noe lengre unna! Se hva vi har å by på av hoteller her. En annen ting flere av Nasjonalparkrikets medlemmer er gode på er unik overnatting - av ulik karakter. Se hva som finnes av unik overnatting her. Til slutt kan vi også nevne at det rundt omkring finnes forskjellige hytter til leie - perfekt å ta med familien eller vennegjengen på tur! 

Finn din inspirasjon hos Nasjonalparkriket Reiseliv!

Tog til fjells - bevisst turist!

Fordelen med å besøke våre destinasjoner i Nasjonalparkriket er at du kan ta toget! Både fra nord, sør, øst og vest finnes det tog som i noen tilfeller tar deg nesten rett opp i alpinbakken, eller til destinasjoner med muligheter for fantastiske naturopplevelser. Det er heller ingen tvil om at ditt klimaavtrykk som reisende blir betraktelig mindre dersom du velger å reise kollektivt. 

Trondheim-Oslo går rett gjennom Gudbrandsdalen i Innlandet - og her finner du flere destinasjoner hvor vi kan garantere bra overnatting og fine opplevelser for hele familien. 

Dersom du går av toget på Otta skysstasjon er du så godt som allerede på fjellet. Otta er et perfekt utgangspunkt for å dra opp til Høvringen, hvor du finner flere varme senger. Otta er også utgangspunktet dersom du ønsker deg retning Jotunheimen og Reinheimen. Herfra kan du ta bussen videre til både Vågå, Lom, Skjåk, Heidal og Sjodalen.

Det samme toget går også til Dombås. Dombås skiheiser ligger ikke lange veien unna togstasjonen, så det kan lønne seg å ha skiene klare! Herfra går den populære Raumabanen, som i og for seg er en attraksjon i seg selv. Raumabanen tar deg også til både Lesja og Bjorli. 

Bestill din billett til fjells hos EnTur her!

Vinter med ski

Vi kan skryte av milevis med skiløyper hvor du enten kan velge å nyte utsikten av storslåtte fjell eller få følelsen av å sveve gjennom snødekte trær i skogen. Her er det kun egne preferanser som setter grenser. Det finnes også en variasjon av lysløyper for det som ønsker det.

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>

Alpint og randonè

Alpint og afterski er nøkkelord for påskeferien. Bjorli skisenter, Lemonsjø alpinsenter og Dombås skiheiser er noen av våre medlemmer som kan tilby strålende forhold i bakken, og yrende liv på afterski. Ikke bare det, men vi har også Norges råeste fjelltopper for deg som foretrekker å tråkke deg opp på egenhånd, for deretter å nyte urørt pudder på vei ned igjen. 

<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>

Inspirasjon til påskeferien:

Lemonsjøen

Lemonsjø Fjellstue ligger ikke langt unna Jotunheimen Nasjonalpark, og er omgitt av milevis med langrennsløyper. Bare et steinkast unna fjellstua, finner du også Lemonsjø Alpinsenter hvor du har noen ulike preparerte alpinbakker, men med mulighet for fin pudderkjøring dersom forholdene tillater det. Du kan også kose deg med en kaffe hos Kalven seter, som ligger midt mellom alpinbakken og fjellstua dersom du ønsker noe lett påfyll!

Skiløypene som går fra Lemonsjøen Fjellstue er knyttet til ett nettverk som strekker seg over mange mil. Her kan du oppleve nydelig utsikt, og du kan faktisk gå på ski opp mot Jotunheimen Nasjonalpark dersom du ønsker det. Du kan også gå Lemonsjøen rundt, som er en runde på ca. 14km. På denne turen får du se utsikt mot både Glittertind i Jotunheimen, men også Rondeslottet i Rondane Nasjonalpark! 

Les mer om destinasjon Lemonsjøen her. 

Sjodalen, Gjende, Sjoa og Heidal

Dersom du ønsker å bevege deg i retning Jotunheimen Nasjonalpark vil du mest sannsynlig kjøre gjennom fjellbygda Heidal og oppover Sjodalen. Her finnes også muligheter for god mat og festlige aktiviteter. Du kan for eksempel stoppe opp i Heidal og nyte en espressobolle fra Heidal Ysteri! Videre fra her bærer det oppover mot Sjodalen. Her finnes det overnattingsmuligheter, men også mulighet for både langrenn og alpint! Sjodalen hyttetun og camping tilbyr både overnatting og en god matopplevelse - i tillegg til ulike aktiviteter for både barn og voksne. Du finner også andre muligheter som Bessheim Fjellstue, Hindsæter eller du kan oppleve Jotunheimen Nasjonalpark på hundekjøring hos Jotunheimen Huskylodge!

Les mer om Sjodalen her! eller Les mer om Sjoa og Heidal her.

Høvringen

Dersom du ønsker å ta deg opp til Rondane Nasjonalpark er sjansen stor for at du går av toget på Otta Skysstasjon. Otta er en liten by hvor du finner det meste du trenger av butikker og kaffeer. Otta er også i umiddelbar nærhet til vakre Høvringen. Høvringen er et perfekt utgangspunkt dersom du ønsker å oppleve Rondane. Her finner du fler ulike steder for overnatting! Du kan for eksempel overnatte på Formoseter eller Øigardseter Fjellstue

Dersom du ønsker en opplevelse hvor du kan komme enda tettere på nasjonalparken kan du ta turen til Smuksjøseter Fjellstue. På vinteren finnes det ikke vei inn hit, så du vil måtte parkere oppe på Høvringen. Herfra vil du bli hentet i beltebil og kjørt inn til fjellstua. Smuksjøseter ligger kun et steinkast unna selve Rondane Nasjonalpark. Her kan du også oppleve å overnatte i en av domene som Smuksjøseter har!

Les mer om Høvringen her!

Ski på Høvringen, Rondane nasjonalpark
Peer Gynt hytta

Otta og Mysusæter

Et annet godt inngangspunkt til Rondane Nasjonalpark er Mysusæter! Her finner du overnattingssteder som Rondane Høyfjellshotell og Rondane Fjellstue. Herfra kan du også nå Peer Gynt-hytta!

Les mer om Otta og Mysusæter!

Lom og Skjåk

Lom kommune har status Nasjonalparkkommune, og det er ikke uten grunn. Du skal ikke reise langt fra Lom sentrum før du befinner deg på Juvasshytta, som er et perfekt utgangspunkt for å gå Norges høyeste fjell; Galdhøpiggen. Glittertind som er Norges nest-høyeste fjell ligger også i Lom kommune. 

Dersom du tar turen videre oppover Ottadalen kommer du etterhvert til Skjåk! I Skjåk finnes det utallige muligheter for toppturer på ski i hele to nasjonalparker; Breheimen og Reinheimen nasjonalpark. Du kan for eksempel overnatte hos Fjelleventyret, eller du kan ta turen til Billingen Seterpensjonat for en koselig og intim atmosfære. Vi kan også anbefale Sota Sæter dersom du ønsker en nydelig, lokal matopplevelse med muligheter for overnatting.

Les mer om Lom og Skjåk her!

Grotli

Helt øverst i Ottadalen, nesten rett før veien deler seg over til enten Stryn eller mot Trollstigen finner du Grotli Høyfjellshotell. Her finnes det også selvfølgelig mange muligheter for toppturer, men også preparerte langrennsløyper! Selv om du overnatter i for eksempel Skjåk eller Lom kan du allikevel ta turen opp til Grotli for å gå eller stå på ski, og avslutte turen med middag i Grotli Høyfjellshotell sin restaurant. 

Du finner også et skisenter for alpint på Grotli, og de kommer med snøgaranti! Sjekk ut skisenteret her.

Les mer om Grotli her!

Vågå

Vågå nasjonalparkkommune er full av både kultur og overnatting. Vågå ligger vakkert til mellom Otta og Lom, og har et koselig sentrum. Vågå er et godt sted å ha base dersom du ønsker å utforske toppturmulighetene i Jotunheimen nasjonalpark - les mer om topptur på ski i Jotunheimen her

Når du omsider kommer ned fra fjellet kan det kanskje friste med en bedre middag. Da anbefaler vi Andre Etasje for en eksklusiv følelse. Vågå Hotell har både overnatting og mat, og ikke langt unna Vågå finner du Brimi Sæter!

Les mer om Vågå her!

Langrenn på Lemonsjøen

Lesja og Bjorli

Fjellbygda Lesja inneholder det meste av både kultur, ulike overnattingsmuligheter og gode matopplevelser. Vakkert er det også! Dessuten finner du både Reinheimen Nasjonalpark og Dovrefjell ikke langt unna - som passer seg ypperlig for spektakulære naturopplevelser, dyreliv og ski.

Rett ved veien gjennom Lesja finner du for eksempel Avdemsbue som er en lokal perle! Her kan du nyte nydelig lokalmat og du kan kjøpe med deg ulike oster, rømmegrøt og mye annet som er lagd på Avdem Gardsysteri, som ligger et steinkast unna Avdemsbue. Dette er et perfekt sted å ta turen etter en lang dag i bakken. 

Dersom du tar Raumabanen og hopper av på Bjorli stasjon er du omtrent allerede i alpinbakken til Bjorli Skisenter. Bjorli er kjent for å ha fantastiske snøforhold hele vinteren, og i vinterferien er du garantert eksepsjonelle forhold. 

Les mer om Lesja og Bjorli her!

 

Dombås og Dovrefjell

Dombås fungerer som et knytepunkt mellom nord, vest og sør. Hit kan du ta toget fra alle kanter, og veien videre gjennom Gudbrandsdalen er enkel. Det betyr ikke at Dombås ikke er verdt en ekstra kikk! Dombås ligger rett ved Dovrefjell nasjonalpark, og her finnes mange muligheter. Moskussafari er kanskje en av de mest populære aktivitetene gjennom hele året. Sammen med godt kjente guider kan du oppleve moskusen oppe på Dovrefjell, det er en opplevelse du sent vil glemme. Ikke bare kan du oppleve moskus, men selve naturen dere vandrer gjennom er verdt turen i seg selv. 

Les mer om Dombås og Dovrefjell her!