VELKOMMEN TIL HØSTEN I NASJONALPARKRIKET!

Høsten er kanskje den vakreste tiden i fjellheimen og naturen viser seg i sin fineste fargedrakt. Det er absolutt verdt å ta turen hit for å oppleve dette fargeshowet på egenhånd! Ta med venner, familie - eller kom alene. 

 

Videre nedover vil du finne en oversikt over våre ulike destinasjoner, aktiviteter og overnatting. Ta en titt, så sees vi i fjellet!

Høstprogram 2022

Grotli Høyfjellshotell

2. - 4. september inviterer Grotli Høyfjellshotell og Sjoa Massage Yoga til yogahelg i fjellheimen! Gjør deg klar for en fantastisk helg sammen med yogainstruktør Noemie. Mer informasjon og påmelding finner du her!

11. september kan du komme på utstillingsåpning av høstutstillingen på Grotli med malerne Ellen Gilhuus, Anne Rishovd Moen og Martha Skogen. Trykk her for mer informasjon.

Samme dag (11/9) er det også høstbuffet på hotellet! Sjekk ut arrangementet på Facebook her

17. september arrangeres det mat og vinreise på Grotli med smaker fra Europa! Ta med god appetitt og kom innom! Les mer her

7.-9. oktober er det Blues over tregrensa på Grotli Høyfjellshotell. Book dine billetter her

Banken Bryggeri&Spiseri

16. september kan du komme til Banken på Django Reinhardt-kveld med Touché Monet og Jam-session kl. 1900 på Weistad! Sjekk ut Banken Bryggeri og Spiseri på Facebook for mer informasjon om arrangementet.

23. september er det Biffkveld på Banken. På Banken får du god stemning, nydelig mat og en god variasjon av drikke til maten! 

8. oktober inviterer Banken på Oktoberfest! Her vil du få servert god drikke og ompa-musikk! Finn fram lederhosen og kom på fest!

29. oktober er det duket for viltkveld. Stuttreist og smakfull mat og drikke. 

25. november er det ølsmaking. Banken lanserer sitt eget julebrygg! 

1. desember kan du komme til banken for en smak av julestemning da de arrangerer julekonsert med Øyvind Smith, Kjøsen og Storlimo. 

Hindseter

På Hindseter arrangerer de "Rein Gourmet" to helger på rad! Både helgen 29. september - 2. oktober og 6. oktober - 9. oktober kan du ta turen. Her vil du få en helg full av god mat, opplevelser, turer og spa. Klikk her for mer informasjon. 

 

Gjendesheim

DNT Turboteam ved Gjendesheim i uke 40. Dette er et gratistilbud til alle våre gjester som er på høstferie med barn. Klikk her for mer informasjon. 

6. oktober kan du bli med på fjellklartring for barn med Sondre Kvambekk. Se mer info her!

7. oktober tar fjellguide Sondre Kvambekk deg med på topptur til Rasletind over isbre. Mer informasjon om dette finner du her

Knutshøe rundt i packraft 9. oktober! Mer informasjon her

Dersom du ønsker å se fullt høstprogram for Gjendesheim kan du finne det her

Kalven Seter

Kalven Seter's unike kaffebar har åpent følgende datoer i september: 3/9 - 4/9, 10/9-11/9, 24/9-25/9.

Uke 40 er det åpent hver dag. 

Torsdag 6. oktober kl.1700 kan du bli med på Kaffekøpp. Det blir smaking på ulike typer kaffe. Mer informasjon kommer på hjemmesiden.

Lørdag 8. oktober kl.10 arrangerer de en "Det var ein gong" ved peisen. Baristabudeia forteller eventyr. Dette passer best for barn mellom 5-10 år. 

Det blir også høstmarked lørdag 8. oktober mellom 12-15. Rønnaug Stjernevang fra Sælatunga selger grønnsaker! Baristabudeia selger kaffeskrubb, kaffe og te.

Mer informasjon om hva som foregår på Kalven Seter finner du på deres hjemmeside ved å trykke https://kalvenseter.no/

Øien Øvre Hesteaktiviteter

9. september - 11. september kan du bli med Kristin på en helg med velvære, hest og mestring. Dette kurset er nyttig for alle som ønsker å forbedre sin bevegelses- og koordinasjonsevne, øke generelt velvære og evne til å håndtere stress og livsutfordringer. Klikk her for å komme til arrangementet på Facebook. 

Overnatting

Det finnes mange forskjellige preferanser på hva som er den perfekte overnattingen der ute. Vi i Nasjonalparkriket er stolte av å kunne tilby dere et bredt utvalg av overnattingsmuligheter!

Her i Nord-Gudbrandsdalen kan vi tilby mange ulike alternativer slik at du kan planlegge turen til punkt og prikke. Vi har noe for de fleste. Dersom du liker det eksklusivt kan vi friste med glamping og eksotisk overnatting for en helt unik opplevelse! Vi har også hotell rundt omkring, dersom dette er det som passer deg og din familie best. Er du av sorten som foretrekker overnatting i fri natur er det mange fine, lokale perler. Vi kan også tilby forskjellige camping og annen type overnatting for deg og din familie. 

I Nord-Gudbrandsdalen finner du også ulike hytter du kan leie. Alt fra hytter som ligger på en campingplass med umiddelbar nærhet til toalett og dusj, samtidig som du kan ta inn i hytter som er mer i "fri natur". 

Aktiviteter og opplevelser

Her finner du en oversikt over alle aktiviteter og opplevelser vi kan tilby her i Nord-Gudbrandsdalen. Du finner garantert noe som passer for hele ditt turfølge! 

Besøk dyrene på Glittersjå

På idylliske Glittersjå Fjellgård i Jotunheimen kan du besøke både elg, hare, sauer og reinsdyr.

Glittersjå

Grønne elver og brusende bølger

Bli med på et raftingeventyr i Sjoa!

Rafting

Tour de Dovre - på sykkel

Tre nasjonalparker, verdens vakreste seterdal og moskus på Dovrefjell er bare noe av det du kan oppleve langs veien på fjellnorges flotteste sykkeltur.

Tour de Dovre

Høyt & lavt på Bjorli

Himmelhøyt over Bjorli kan du leke deg i klatreparken Høyt & Lavt.

Klatrepark

Besseggen

Prøv en av norges flotteste fjellturer! Besseggen er en fantastisk tur, med Jotunheimen som perfekte kulisser.

Besseggen

Hesteridning!

Opplev vakre omgivelser fra hesteryggen!

Hesteridning

Via Ferrata med Explore Sjoa!

Opplev Gudbrandsdalen fra ett nytt perspektiv!

Via Ferratta