Høsten i Nord-Gudbrandsdalen

Når sommeren går mot høst skjer det magi i fjellheimen. Grønnkledde daler blir røde, orange, lilla og de flotte fjelltoppene våre får et hvitt melisdryss på toppen. Ikke bare blir naturen vilt vakker, men matfatet bugner også over av ferskt viltkjøtt, lokal fisk og lokale grønnsaker! 

Ta med familie eller venner på høstferie i ett av Nasjonalparkrikets områder! Hos oss finner du overnattinger og aktiviteter som passer alle, i store områder! Helt fra Bjorlig til Grotli, Dovrefjell, Rondane, Jotunheimen, Breheimen og Reineheimen. Ville elver, krystallblå vann og hvite fjelltopper er bare noe av det vi kan tilby her i Nord-Gudbrandsdalen. 

Dersom høstferien lar vente på seg, kan vi sterkt anbefale å ta med kontoret til fjells. Her kan du nyte vakker utsikt samtidig som du jobber, og etter jobb er veien både kort og tilgjengelig ut i storslått natur og frisk fjelluft som garantert vil male kinnene dine rosa! 

Vi har også flere bedrifter som tilbyr ulike aktiviteter. Disse aktivitetene varierer og du vil finne noe som passer de fleste. Det mest populære vi har er ulike elvesport-aktiviteter som rafting, elvebrett og juving! Vi har også moskussafari, hvor du sammen med kompetente guider kan se moskusen med egne øyne. Fjellturer for både spreke fjellfolk og mosjonister, samt vandring i snilt og trygt terreng dersom det er ønskelig. Nydelig, lokal mat finnes det også mer enn nok av!

Overnatting

I Nord-Gudbrandsdalen har vi flere bedrifter som holder på med mange forskjellige typer overnatting. Kanskje er du typen som drømmer om å våkne opp på et nydelig gardshotell hvor tiden står stille? Eller ønsker du å nyte morgenkaffen i fred å ro utenfor en koselig hytte på en campingplass? Hva med å våkne med utsikt direkte mot storslåtte topper i Rondane nasjonalpark i en dome? Utenom dette finnes det også andre alternativer som hytter, hoteller, fjellstuer og mer... Ta en titt og finn din favoritt! 

 

Hva kan du finne i Nasjonalparkriket? 

Nasjonalparkriket strekker seg langt og bredt, og er innom hele 6 nasjonalparker. Vi kan tilby overnatting og aktiviteter i eller i umiddelbar nærhet av Breheimen, Reineheimen, Jotunheimen, Rondane, Dovre og Dovrefjell! 

Som du kan se under finnes det mange destinasjoner i vårt område. Alt fra kultur i Vågå, hundekjøring i Sjodalen eller hesteridning på Dovrefjell. Du kan sove i svevetelt i Heidal eller spise nydelig mat hos en av de nydelig plasserte fjellstuene rundt omkring. 

Klikk deg rundt, og finn ut hva som passer deg og ditt turfølge best. 

Aktiviteter og opplevelser

Høsten er en fantastisk tid i fjellheimen og naturen viser seg ofte fra sin aller beste side. Det finnes et hav av muligheter for deg som ønsker å nyte naturen, enten du liker fart og spenning eller er av den mer bedagelige typen. 

Selv om nettene kan by på kuldegrader, og frosten glitrer i gresset på morgensiden kan vi absolutt anbefale deg å booke en tur ned elva Sjoa med ett av raftingselskapene våre. Turen ned Sjoa byr på adrenalin og spenning med trygge og gode guider som vet akkurat hva de holder på med. Det finnes også alternativer for barnefamilier i litt snillere elvestryk - perfekt for å bygge mestring sammen som familie! Ellers kan de by på andre aktiviteter som Via Ferata, klatrepark, juving med mer... Med andre ord, noe for hele familien. 

Dersom du ønsker å kombinere vandring i flott natur med dyreliv kan du booke moskussafari. Her vil erfarne guider ta deg med på tur i Dovrefjell Nasjonalpark, rett inn i moskusens rike. Her anbefaler vi på det varmeste Dovre&Lesja aktiv eller du kan speide etter moskus fra hesteryggen sammen med Hjerkinn Fjellstue

Som nevnt er høsten helt fantastisk for unike og lokale matopplevelser. Det er mange steder i området som absolutt er verdt ett besøk! Se mer om mat og hva du kan forvente her.

 

Besøk dyrene på Glittersjå

På idylliske Glittersjå Fjellgård i Jotunheimen kan du besøke både elg, hare, sauer og reinsdyr.

Glittersjå

Grønne elver og brusende bølger

Bli med på et raftingeventyr i Sjoa!

Rafting

Tour de Dovre - på sykkel

Tre nasjonalparker, verdens vakreste seterdal og moskus på Dovrefjell er bare noe av det du kan oppleve langs veien på fjellnorges flotteste sykkeltur.

Tour de Dovre

Høyt & lavt på Bjorli

Himmelhøyt over Bjorli kan du leke deg i klatreparken Høyt & Lavt.

Klatrepark

Besseggen

Prøv en av norges flotteste fjellturer! Besseggen er en fantastisk tur, med Jotunheimen som perfekte kulisser.

Besseggen

Hesteridning!

Opplev vakre omgivelser fra hesteryggen!

Hesteridning

Via Ferrata med Explore Sjoa!

Opplev Gudbrandsdalen fra ett nytt perspektiv!

Via Ferratta